En utbildning av DATAFÖRENINGEN & NXT LEARNING

Nu kan alla kommunanställda ta AI-körkortet

En vägvisare i den digitala transformationen.

Kunskap som öppnar dörrar

I en värld där teknik ständigt förändrar spelreglerna, erbjuder AI-Körkortet den kunskap och de verktyg du behöver för att inte bara hänga med, utan leda vägen. Genom praktisk, lättillgänglig utbildning skräddarsydd för administrativa roller inom SME-segmentet och kommuner, demystifierar vi AI och visar hur du kan använda det för att effektivisera och förnya din verksamhet.

hur kommer ai att förändra kommuner & regioner?

"Ett hjälpmedel för oss människor att bli ännu smartare"
Åsa Callenfors, HR & Ledarskap
"AI kommer finnas i alla branscher, i alla roller"
Adrian Rosca, Operativ AI-expert
"Vi kommer kunna styra system effektivt och spara tid"
Fredrik Ahlgren, Universitetslektor, LNU

Varför AI-Körkortet?

AI-körkortet är framtaget  i samarbete mellan Dataföreningen Östra, (som ingår i koncernen Dataföreningen i Sverige) och NXT Learning. Dataföreningens målsättning är att alla ska kunna utnyttja digitaliseringens möjligheter i så stor utsträckning som möjligt. Privat, i skolan och i yrkeslivet. Målet med AI-Körkortet är att ge en bra grundförståelse i hur du kan använda AI i din yrkesroll för att jobba mer effektivt.  

För vem?

Lär dig effektivisera ditt arbete med hjälp av AI. Framtidens arbetssätt blir alltmer automatiserat och där AI får en avgörande roll i effektiviseringar inom allt fler branscher. Kursen vänder sig främst till dig som arbetar med;

Framtagen tillsammans med branschens främsta experter

Fredrik Heintz

AI Professor

Fredrik Heintz leder forskningslaboratoriet Reasoning and Learning Lab inom avdelningen Artificiell intelligens och integrerade datorsystem, AIICS, vid Institutionen för datavetenskap, IDA.

Gunilla Almesåker

ORDFÖRANDE DATAFÖRENINGEN ÖSTRA

Som en pionjär inom IT och teknik har Gunilla, med sitt engagemang, tagit sig an roller som ordförande, vice ordförande och ledamot i ideella föreningar såsom Dataföreningen i Sverige och SeniorNet. 

Patrik Löfvin

UTBILDNINGSANSVARIG

Patrik Löfvin är projektledare i samarbete med Dataföreningen för AI- körkortet. Patrik har IT- erfarenhet som CIO för två större globala koncerner och som entreprenör var han tidigt ute med digitalt lärande redan på 90- talet.

Adrian Rosca

OPERATIV AI-STRATEG

Adrian Rosca är en senior utvecklare och entreprenör som har hjälpt både stora och små företag att implementera praktisk AI. Målet är att med hjälp av AI och automation effektivisera operativa arbetsflöden. 

Fredrik Löfgren

VD, Dyno Robotics

Fredrik Löfgren jobbar på LiU och är robotutvecklare med expertis inom virtual reality och artificiell intelligens. Han driver också Dyno Robotics som arbetar med att skapa robotar och AI-lösningar.

Utvecklar Robot-& AI-lösningar

Utbildning av Microsofts tjänster

Moderna utbildningslösningar

Systemleverantör av AI-verktyg

Anmäl dig och dina kollegor!

Liten kommun

FRÅN 95 kr/Anställd
0-1000 anställda
  • Tillgång till kursen 3 månader.
  • Kursintyg via Dataföreningen

Mellan kommun

FRÅN 89 kr/Anställd
1001-5000 anställda
  • Tillgång till kursen 3 månader.
  • Kursintyg via Dataföreningen

Stor kommun

FRÅN 79 kr/Anställd
5001-10 000 anställda
  • Tillgång till kursen 3 månader.
  • Kursintyg via Dataföreningen

STörre kommun

Mot offert
Från 10 000 anställda
  • Tillgång till kursen 3 månader.
  • Kursintyg via Dataföreningen

FAQ - Här har vi samlat de vanligaste frågorna

Får du inte svar på just din fråga är du välkommen mejla till oss på info@ost.dfs.se

Utbildningen är digital och du väljer själv när du vill gå den. Du kommer få tillgång till kursen via ett digitalt verktyg. Från det att du har fått tillgång till kursen har du 3 månader på dig att gå kursen. Du kan gå den en gång, sedan kommer kursen att vara låst. 

När du har genomgått kursen och klarat av kunskapsprovet kan du själv skriva ut ett certifikat. Certifikatet är utfärdat av Dataföreningen.

Utbildningen är totalt 2,5 timme. Du kan välja själv att göra kursen vid olika tillfällen men vår rekommendation är att du gör den vid ett och samma tillfälle.  

Det är en digital självstudiekurs. Om ni önskar en fysisk kurs för en större grupp så maila enkelt@nxtlearning.se för offert.

Du kan välja att betala med kreditkort eller mot faktura. Dataföreningen samarbetar med CEI-Europe (NXT Learning) kring anmälan och betalning av kursen. Så vid fler frågor kring betalning är ni välkomna att mejla direkt till enkelt@nxtlearning.se

FRAMTAGEN AV

Kontakt

boka ditt AI-körkort här!

Hur stor kommun är ni?

Information

  • Pris från 79 kr per anställd (exkl. moms)